divendres, d’octubre 10, 2008







NEW YORK DE BAIX A DALT

Aprofitant la baixada de l' euro ( i moltes altre baixades), molts que conec estant anant a Nova York de viatge. Aquest resum el vam fer per a ma germana, és cutre, escrit rapit i en un llenguatge familiar, per dir-ho de manera que no sigui ofensiu al propi blogger.


Però creiem que pot ser útil per algú altre, així que dit i fet, blog this!











1) Down town, port i park de baix de tot.
2) Hi ha uns barcos per anar a illa de elis (superinteressant) I statua llibertat una mica caca pero bueno.
3) Podeu agafar ferry gratuit fins a la illa del davant staten island.
4) Per alla baix hi ha: tots els carrers que envolten a wall street, el super forat on hi havia les torres gemeles, passejar per alli es un spectacle.
5) Per alli baix cap al altre costat hi ha el pont de Brooklyn super xulo passarlo caminant I despres passejar per Brooklyn doncs hi ha una xulissima vista del sky line.
6) Nova york es molt segur excepte algunes parts del Bronx que s’ ha de tenir una mica de seny, res mes.pero son lluny I no crec que hi aneu per res.
7) Pujant una mica al riu Hudson hi ha el uss enterprise crec que es diu un superportavions molt interessant de veure.
8) Que mes? Pujant amunt doncs trobareu el crysler building molt interessant, tambè el empire state building que es recomanable pujarhi.
9) Tambè la estacio central que es molt tipica de moltes pelis
10) A la biblioteca publica de novayork ( a Madison ave crec amb la 40 més o menys) et fas un carnet de soci en 5 minuts I tens internet gratis I el lloc molt xulo.
11) Central park ( aprop hi ha el edifice Dakota que van pelar al lennon I el strawberry fields on hi ha una cosa del imagine I tal en honor al lennon sempre amb flors I tal.
12) Museus: MOMA (per mi basic), Metropolitan (basic) I un imperdible un amica amunt pero xulissim pq hi ha estatutes i sarcofags de la seu vella de Lleida, del monestir de les avellanes, de la vall d’ aran I tal…es el THE CLOISTERS ( molt bonic el entorn pq es lluny pero amb metro (crec que cap al carrer 200.)
13) Visita al soho, tambè al china town super xulo I al little italy cuidado els preus dels restaurants prohibitius alli, I tambè passejar per la 5a avinguda, entrar sense vergonya al tifanys I al trump tower, lujo total, Madison ave, I molt interessant el Rockefeller center molt bonic. Macys tb es xulo per comprar o mirar.
14) Basic broadway (preus prohibitus)
15) Tambè compres per una zona que no recordo pero plena de megabotigues de roba I tal, una mica a descobrir caminant molt.
16) Per la zona de les avingudes a, b, c hi ha molts baretos I tal molt divers.
17) Hi ha una plaça tipica que ara no recordo el nom (times square?) plena de estudiants I tal, zona molt bona per comprar menjar xino o japo take away I dinar a cualsevol puesto pel carrer com fan el 90% dels novayorkesos. Hi ha zones amb cadires I taules.molt recomanable.
18) Si podeu pilleru entrades o aneu a veure el Madison square garden
19) Barri de Chelsea tot gays passejant amb gossos grossos. Interessant.
20) Experiencia unica anar a correr per central park hi ha molts circuits I simplement et poses a correr seguint la direccio I ja ets un new Yorker!!!!
21) Taxis molt barats, metro vas molt rapit sobretot per trajectes llargs, bus no recomanable. Els metros van direccio uptown o downtown, I s’ ha de vigilar molt pq tots passen per la mateixa via pero no van al mateix puesto. I despres has de vigilar que siguin express o no pq. Els express nomes paren a algunes parades i creuen nova york en un plis. Es cuestio de agafar el truco. Quan t’ acostumes es facil. Es segur però compte amb els carteristes. Com bcn vamos.
22) Hi ha algunes zones o juguen a basket en jaules, es xulo de veure I tambè els diumenges esglesies de gospel a harlem tot això , mireu be on aneu de harlem, no la cagueu però podeu anar tranquils.
23) Perdre's per qualsevol lloc, prendre un manhatan, anar a estudio 54.


24) Long Island és més lluny però cases impresionants i platges llargues.


25) No se si em deixo algo.

WASHINGTON
Lo del capitol, el monument a Lincoln, el piruli i el monument als caiguts al Vietnam tot és al mateix puesto.
Aprop caminant hi ha la casa blanca.
Tambè interessant anar a veure el pentagon ( amb parada de metro)
Hi ha de xulo el arlginton cementry on hi ha enterrat el keneddy I molts soldats fa esfarair la de creus blanques que no acaben a la teva vista.
Tambè interessant el simpsonians que es el museu de l’ espai I l’ aire, recomanable.
Tambè hi ha un museu que no recordo el nom de pintura I tal, però potser és prescindible.
I no se que mes titu, tambè passejar per alli, però Washington no és tant interessant ni molt menys que Nova York i en dos dies ho tindreu polit. Hi ha un 80% de la població negra.
El metro de Washington és un cachondeo, has de pagar segons la parada on vagis, és algo lio, però és super super modern, molt bonic, taxis molts més cars.



Esperem que sigui ajuda d' algú!