dijous, de juny 12, 2008


OVIEU
Diuen que Espanya és Asturies i la resta conquerida.
Sincerament els motxillers no saben si allò és Espanya, però el que és clar és que els Països Catalans son terra conquerida.
A primera hora ho van ser per les armes i sobretot les traïcions de la alta politica europea i actualment ho son per les companyies aèries de baix cost alemanyes.
Però dels senyors d’ Air Berlin que a part de dedicar-se a la gestió aeronàutica tenen temps per dedicar-se a la filologia ja en parlarem un altre dia.
O potser no perque una empresa que insulta una llengua i un poble no mereix gaire més que el despreci de tots els altres pobles. La llàstima és que porti el nom d’ aquella bella població germana ja coneguda pels motxillers.
Però parlem del que interessa avui. Asturies és bàsicament el que un imagina.
Verd, pluja, tot molt net i polit. Algo d' indústria siderúrgica i un museu de les mines que impresiona.
Si visites aquell museu t' ho penses dos cops abans de dir quina feina més dura que tinc.
Com som motxillers però no tontos, la invitació a dormir a l’ Hotel de La Reconquista no podia ser obviat. Impresionant.
Per un motxiller republicà un pèl massa de Principe Felipe per alli, princesa de Astúrias per allà, però qui son uns catalanets per queixarse de lo patriotes que son els espanyols amb la seva nació?
Pels carrers d’ Oviedo et pots trobar un gall d’ indi o un ànec caminant davant teu diuen que és una ciutat multipremiada per la qualitat de vida i netedat.
Sincerament ho és.
L’ aeroport és al mig del no res però a la vegada aquesta és la seva fortalesa.
Un aeroport a uns 50 km de Gijón i Oviedo.Ple de vols regionals i internacionals.
Quina diferència de la politica de microaeroports tipus Alguaire que sobreviuen a base de subvencions.
Aish, aquests asturianos que ens han d’ ensenyar tant...sobretot a ploure!